Välkommen till vårens program

Anmälan till alla våra workshops och event via mail till butiken@ekeboda.se

5/5

Mat från trädgården

Denna kväll träffas vi kring temat trädgården som skafferi. Vi har till detta tillfället bullat upp med ett extra stort sortiment av grönsaksplantor för växthus och friland. Tora, trädgårdsingenjör som odlat grönsaker för självhushållning i många år ger tips och svarar på frågor. Per-Åke berättar gärna om  jord och gödning och finns det tomatfrågor är han er man. Mona, som driver Billeberga ägg pratar höns i trädgården. Inspireras av hennes mobila hönshus och av hur djuren kan bli en del av trädgårdens kretslopp. Kolla in Monas instagram @Billeberga_egg

Välkommen klockan 18 medverkan är gratis men föranmälan uppmuntras för att underlätta vår planering. Vet du att du kommer, skicka ett mail till: butiken@ekeboda.se.

17/5

Planteringskväll

Välkommen till Irenes årliga planteringskväll som tagit lite paus under covid men nu är tillbaka. 

I början på maj är de flesta frostnätterna över och det går fint att sätta sommarblommor. Växthusen är fulla och det finns massor att välja, perfekt att kunna gå runt och plocka ihop, mixa och matcha för att sedan plantera i medhavda krukor eller hitta något snyggt här. Irene vägleder och tipsar om vad som funkar bäst tillsammans. Fika ingår, liksom jord, lecakulor och gödning till krukorna. Vi börjar klockan 17. Pris 200:- 

Anmälan till butiken@ekeboda.se.


18/5

Fotoworkshop -

Ta bättre trädgårdsbilder

Fotograf Isabell Wallström leder denna kreativa workshop som hjälper dig att ta proffsigare trädgårdsbilder med din mobilkamera. Vi passar på att pricka in tillfället när vår underbara Rhododendron blommar runt dammarna på Ekeboda handelsträdgård och här finns gott om vackra objekt att öva på. Skulle vädret vara riktigt dåligt hittar vi ett annat tillfälle. 

Vi välkomnar bara en liten grupp till detta tillfälle, först till kvarn! 

Medverkan kostar 500:- Det ingår picknick vid dammarna med ett glas bubbel och lite småtugg. Tid: 17.00.

Anmälan till butiken@ekeboda.se.

Läs mer om Isabell och se hennes fantastiska bilder här: Isabell Wallström | Fotograf i Skåne (isabellwallstrom.wixsite.com) 

16/6

Midsommarbinderi

En vecka innan midsommar bjuder vi in till en blomstrig workshop full av inspiration inför stundande högtid. Lär dig göra huvudkrans, öva spiralteknik i buketter eller exprimentera fram din perfekta bordsdekoration till midsommarbordet. Mycket material finns till hands och såklart massor av närodlade blommor. Irene och Tora handleder. 


Vi börjar klockan 17. Det kostar 350:- att delta och då ingår material till ett arbete, dvs bukett, krans eller låg bordsdekoration. Vill du göra mer, betalar du för materialet. Anmälan till butiken@ekeboda.se.