Ekeboda handelsträdgård

En riktig handelsträdgård mitt i Skåne - Stort växtsortiment, egen odling, personlig service.

Odlingshantverk sedan 1919

Ekeboda handelsträdgård är en traditionell handelsträdgård där odlingen står i centrum. Trädgårdsmästeriet har utvecklats från ett mindre gårdsbruk, via tomatodling under slutet av 1900-talet för att idag främst fokusera på utplanteringsväxter. Företaget drivs av tredje generationen trädgårdsmästare.

Trädgårdsmästare

Lokalt odlade blommor

Ekeboda handelsträdgård logga

Hantverksmässig odling

Odlingen är precis så stor, eller liten om man så vill, att vi kan driva den hantverksmässigt. Vi har överblick och hanterar alla plantor flera gånger, kvaliteten blir den bästa och användningen av växtskyddsmedel nära noll. Odlingen värms upp av bergvärmepumpar.

Ekeboda handelsträdgård logga

Upplevelse och utbud

Det är en upplevelse att komma in i växthusen och se vad som är på gång. Våra besökare är alltid välkomna att strosa runt och njuta av växtligheten. Vi säljer allt vi odlar direkt ur växthusen. Självplock! 

Färre transporter

Mindre förpackningsmaterial

Ekeboda handelsträdgård logga
Ekeboda handelsträdgård logga

Att våra plantor inte varit ute och rest med någon lastbil är naturligtvis en miljönytta men det är också en garant för kvalitet.

Självplock i våra växthus kräver inga förpackningar. Ta gärna med en egen låda att plocka dina plantor i, eller ta en återbrukad pappkartong med dig härifrån.